SanatMetal
Főoldal  Blog

A fogbeültetés 10 előnye az egyéb fogpótlási eljárásokkal szemben 1.rész

A foghiány mind esztétikai, mind egészségügyi szempontból számos probléma forrása. Bár különféle megoldások léteznek a fogpótlásra, egyik sem annyira hatékony és teljes körű, mint a fogbeültetés. Háromrészes összeállításunkban az eljárás 10 egyedülálló előnyét ismerheti meg. Kezdjük az első 4 szemponttal:


1. Ez áll legközelebb a természetes, egészséges foghoz: Az implantátum minden tekintetben olyan, mint az elvesztett fog - küllemre, „érzésre”, és a funkciók terén is. Az egyéb eljárások a fogak állapotának romlásához vezethetnek, vagy zavarhatják az étkezést, beszédet, illetve a páciens mosolya sem fog olyan természetesnek hatni.  
2. Hosszú távú megoldás: A hagyományos, fogra illesztett hidak, protézisek átlag 8-10 évig tartanak ki (megfelelő ápolás mellett), de egy ponton ki kell cserélni őket. Ezzel szemben a beültetett implantátumok akár egy életen át is kitarthatnak megfelelő odafigyelés mellett (a rajta lévő pótlást 8-10 évente cserélni kell).
3. Nem kell többet mosolya miatt aggódnia: A fogbeültetés segít Önnek abban, hogy önfeledten élvezhesse életének minden percét, anélkül, hogy hiányzó foga(i) miatt kellene szorongania amikor mosolyog, vagy aggódnia attól való félelmében, hogy a fogakra rögzített pótlás, vagy híd kilazul, elmozdul, vagy kiesik, miközben eszik, beszél, vagy mosolyog.
4. Megőrzi arca természetes formáját: a fogatlan arc beesik, és szomorúnak tűnik. A fogbeültetés segít abban, hogy megőrizhesse arca és mosolya természetes formáját.

A sorozat második részét ezen a linken olvashatja.